България ще прати малобройна делегация на зимните олимпийски игри в

...
България ще прати малобройна делегация на зимните олимпийски игри в
Коментари Харесай

Радослав Янков, надеждата за медал от Пьонгчан:Очаквания? По-добре да ги има

България ще прати малобройна делегация на зимните олимпийски игри в Пьонгчан през февруари. Целта е да бъдат извоювани близо 20 квоти доникъде на февруари, когато ще бъде избран олимпийския състав. 10 от местата са за биатлона, който ще прати цялостни тимове при мъжете и дамите. Българската федерация ски може да бъде показана в 4 спорта – сигурно ще вземат участие сноубордистите Радослав Янков и Александра Жекова и алпийците Алберт Попов, Камен Златков и Мария Киркова.

Сноубордът се надява да класира още Валентин Миладинов и Теодора Пенчева, а квоти гонят също по този начин ски бегачите Веселин Цинзов, Йордан Чучуганов и Антония Григорова, ски скачачът Владимир Зографски и Никола Чонгаров. Знаменосецът на родната делегация от Сочи 2014 се е преместил от алпийските дисциплини в ски кроса.

„ Сега се усещам по-уверен, по-сигурен в себе си – съобщи Янков, който е огромната вяра за орден. – Отивам на олимпийските игри с друга настройка. Разбира се, напрежението ще бъде по-голямо поради високите упования към мен. Но считам, че е по-добре, когато чакат нещо от теб. Здрав съм и се надявам този път да покажа капацитета си. “

Жекова пък се надява да вземе реванш за малшанса преди 4 години в Сочи, когато конфликт с италианката Микела Мойоли я лиши от сигурен орден.

„ Отне ми две години да се примиря с това и да приема, че в нашия спорт е обикновено да се случи – призна софиянката. – В последните месеци се възвърнах от две съществени контузии и считам, че в този момент съм в най-хубавата си  форма в последните няколко години. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР