България ще постигне колективен имунитет на 25 юли 2021 г.

...
България ще постигне колективен имунитет на 25 юли 2021 г.
Коментари Харесай

Проф. Витанов с добри новини за заразата

България ще реализира групов имунитет на 25 юли 2021 година Това пресметна математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов. Той разгласява ежедневен разбор за пандемията у нас на страницата си във фейсбук, написа „ Телеграф “.

Последните пресмятания демонстрират, че в случай че запазим сегашния ритъм на оздравели и имунизирани, до три месеца ще достигнем социална отбрана.

Ако увеличим броя на ваксинираните на дневна база, е допустимо това да се случи и през юни. Най-лошият вид пък е да гоним груповия имунитет до края на лятото.

„ Обхватът на болестта продължава да се свива. Очаква ни спокоен завършек на седмицата “, показва проф. Витанов. Изчисленията му демонстрират, че размерът на щита продължава да пораства и към този момент е над 32%.

„ Стойностите на параметрите на модела вървят надолу. Това обрисува релативно спокойни празници “, регистрира още математикът на НОЩ. Той обаче акцентира, че към момента равнищата на болестта са високи.

През идващите седмици се чака дейните случаи да паднат до към 55 000. В анализите си проф. Витанов изяснява, че екипът му следи над 30 знака за настоящата обстановка и всички демонстрират спад. Освен това стопира дифузното разпространяване в страната, само че не във всички области.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР