България ще помогне на Украйна освен с хуманитарна помощ и

...
България ще помогне на Украйна освен с хуманитарна помощ и
Коментари Харесай

Доставяме снаряди и патрони на Украйна?

България ще помогне на Украйна с изключение на с филантропична помощ и със снаряди и патрони . Това съобщи украинския дипломат у нас Виталий Москаленко в студиото на БТВ.

Като детайлности той уточни само, че помощта ще бъде доставена чрез въздушна връзка през територията на Полша . В момента се водят договаряния, разясни Москаленко.

Според Виталий Москаленко отговорът на Европа би трябвало да бъде по-решителен и сериозен . " Първо, тотална изолираност на Русия от всички интернационалните организации и наказание на тази нападателна война. Изключване от SWIFT и оптималната поддръжка от всички страни ", счита украинският дипломат.

На въпрос под чий надзор е авариралата АЕЦ " Чернобил " и има ли информация за нараснали равнища на радиация в региона той удостовери, че централа е завзета напълно от съветските войски. " Руската федерация лъже, че реализира защита на АЕЦ-а. Те са взели за заложници работещите там ", сподели още украинският дипломат.

Потвърди и че има данни за нищожно покачване на радиацията в района. Конкретни индикатори обаче не може да даде.

Българите в Киев, които са към 140 и чакат евакуация, ще могат да изоставен града, когато падне комендантския час - той ще продължи до 8 ч. в понеделник. През това време на територията на Киев няма опция да пристигна никакъв превоз. " Знам, че в покрайнините на града има рейсове, които желаят да дойдат да вземат българските жители. Но поради комендантски час никой не може да даде гаранция, че те няма да бъдат атакувани, както от съветските разузнавачески групи, както и от бранителите на Киев ", изясни посланикът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР