България ще получи ресор регионална политика в новата Европейска комисия,

...
България ще получи ресор регионална политика в новата Европейска комисия,
Коментари Харесай

Ресор регионална политика за България в новата Европейска комисия

България ще получи сектор районна политика в новата Европейска комисия, заяви Българска национална телевизия, базирайки се на свои източници в Брюксел. Това значи, че българският еврокомисар ще дава отговор за политиката на доближаване и поддръжката за районите.

Очаква се Урсула фон дер Лайен да разгласи кои ще бъдат членовете на новата Европейска комисия на 11 или 12 септември на специфична конференция в Брюксел. След това стартират препитванията на еврокомисарите в отрасловите комисии на Европейския парламент.

Едва откакто те бъдат утвърдени от евродепутатите, новата Европейска комисия може да встъпи в служба. В Брюксел се надяват нова да стане на 1 ноември, само че в случай че някои от претендентите не успее да се показа добре пред Европейския парламент, има възможност Комисията да встъпи в служба по-късно.

В новата Европейска комисия на фон дер Лайен ще има единствено изпълнителни зам.-председатели, а не както и до момента и зам.-председатели. Ще има и няколко нови ресора - еврокомисар по защитата, за Средиземноморието, по разширението, по океаните и риболова и за жилищната политика.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР