България ще получи ресор Образование и култура в новата Европейска

...
България ще получи ресор Образование и култура в новата Европейска
Коментари Харесай

България може да получи ресор Образование и култура в новата ЕК

България ще получи сектор „ Образование и просвета ” в новата Европейска комисия (ЕК). Това научи импровизирано Нова телевизия от свои източници в Брюксел.
Според изтеклата информация новата Европейска комисия ще има двама изпълнителни заместник-председатели Франс Тимермас със специфичен бранш „ Климат ” и Маргрете Вестагер с „ Дигиталиазация ”. Предвижда се за комисар по защита да бъде определен някогашният представител на комисията - Маргаритис Схинас от Гърция.
За Върховенството на закона, предстоящо, е посочена чешката комисарка Вера Юрова, а Румъния получава сектор „ Транспорт ”. Земеделие отива при поляците, а трите топ ресора – „ Конкуренция ”, „ Икономика ” и „ Търговия ” надлежно се разпределят сред Франция, Финландия и Ирландия. Политическите сили са разпределени в новия състав на комисията по следния метод: социалистите с 10 комисари, девет комисари и ръководител на Европейска комисия за ЕНП и пет за Обнови, които са някогашните либерали.
Новата Комисия би трябвало да стартира работа на 1 ноември, в случай че чуванията на номинираните комисари в Европарламента минат сполучливо. Комисарите ще бъдат препитвани от отрасловите комисии в Екологичен потенциал при започване на октомври.
Новоизбраната председателка на Комисията Урсула фон дер Лайен ще показа публично състава на кабинета си във вторник, а през последните седмици тя към този момент редеше и препитваше номинираните комисари за тяхната подготвеност. Последната част от пъзела бе наместена откакто в петък Италия показа своя претендент, някогашния министър председател социалист Паоло Джентилони.
Любопитна детайлност е, че с изключение на председателката, която е с благороден генезис в кабинета, влиза още един потомствен благородник. Това е Джентилоти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР