България ще получи отсрочка за ембаргото над руския петрол до

...
България ще получи отсрочка за ембаргото над руския петрол до
Коментари Харесай

България ще получи 2 години отсрочка за ембаргото над руския петрол

България ще получи пролонгация за ембаргото над съветския нефт до юни или декември 2024 година Това заяви Bloomberg. Според източниците на изданието, преходният интервал за отвод на съветски нефт се удължава. Така България ще получи отсрочване до юни или декември 2024 година, а Хърватия ще получи изключение за вноса на газьол.

Според документа, нефтопроводът " Дружба ", по който Унгария получава първични материали, е освободен от наказания.

Европейската комисия също по този начин предлага ограничение на реекспорта на съветски тръбопроводен нефт към други държави-членки или трети страни. Държавите-членки на Европейски Съюз последователно ще преустановят вноса на нефт след 6 месеца и петролни артикули след 8 месеца, споделят източниците на Bloomberg.

 Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обясни в изявление късно нощес следното: 

" Винаги би трябвало да намираме точния баланс, с цел да не навредим прекалено много на стопанската система си, тъй като това е най-силният лост против тази експанзия на Путин. Вземете да вземем за пример нефта. Трябва да внимаваме, тъй като при неотложно цялостно прекъсване на доставките той може да изпрати петрол, който не е продал в Европейския съюз, на международния пазар, където цените ще се покачат, и той ще го продаде за повече. И това щеше да изпълни военната му каса. Трябва да действаме стратегически в това отношение. Важно е да се погрижим да изпразним военната му каса. "

Агенция Bloomberg отбелязва, че Европейският съюз евентуално е " покрай достигането на лимита " на способността си да постанова ограничаващи ограничения против Русия. Както се отбелязва в публикацията, членовете на общността не са съумели да нанесат сериозен удар върху „ доходната енергийна промишленост “. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР