България ще получи днес от главния прокурор на Република Северна

...
България ще получи днес от главния прокурор на Република Северна
Коментари Харесай

Чака се експертиза имало ли е взривни вещества в изгорелия автобус на Струма

България ще получи през днешния ден от основния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески материалите, свързани с следствието и идентификацията на жертвите на тежката , оповестява Българска национална телевизия.

Двама правосъдни медици от западната ни съседка ще отпътуват на следващия ден за София за идентифициране на телата и предаване на останките на починалите.

От своя страна следователят от Националната следствена работа Младен Петров посочи интензивната връзка и непрекъсната работа с управляващите от РСМ от началото на случая.

При съблюдаване на закона за доста малко тленните остатъци на починалите ще бъдат върнати в С. Македония, с цел да бъдат заровени от околните им.

Заместник-окръжният прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов съобщи, че се касае за невиждана злополука. Той също удостовери, че координацията сред управляващите е била на извънредно равнище
 Запечатаха офисите на
Запечатаха офисите на " Беса Транс " в Северна Македония

От три дни притежателите на туристическата организация са неоткриваеми

По негови думи се работи по всички версии за злополуката.

Българският обвинител посочи, че не може да се дефинира повода и да се назове една съответна версия, а всички останали да отпаднат.

На брифинга стана ясно, че притежателят на компания " Беса Транс " е разпитан и с него интензивно се работи на територията на РСМ. Веднага след настъпването на злополуката документите е конфискувана. Разследащите показаха, че притежателят на компанията не може да бъде упрекнат за съответното пътно произшествие.

Разследването продължава, досъдебното произвеждане е формирано от 5 дни.

Михайлов изясни, че когато бъдат направени заключенията по всички правосъдни експертизи, ще има и решение дали маркировката на пътя има връзка с злополуката.
 Няма осми избавен, жертвите на огнената злополука на Обновена
Няма осми избавен, жертвите на огнената злополука на " Струма " са 45

Българските служби желаят лист с имената на завърналите се в РСМ в другите три рейса

Работи се и по техническа експертиза за аргументите за възникването на пожара. Категорично се отхвърлят догатки за транспорт на бензин или взривни субстанции.

За да бъде изключен тероризъм или умишлени дейности за взривяване, са направени проучвания, които да отхвърлят тези версии на този стадий, уточни българският следовател. По негови думи към този момент това съмнение е изключено .

Главният прокурор на РСМ заяви, че през днешния ден на българските управляващи ще бъдат предадени показания на разпитани очевидци на случая. В идващите дни по негови думи следва да бъдат разпитани още доста лица. Всички протоколи ще бъдат изпратени на България.
 Османи изключва инсценировка на нещастието на Автомагистрала
Османи изключва инсценировка на нещастието на Автомагистрала " Струма ", с цел да получи Скопие " да " за Европейски Съюз

И в положително, и в неприятно сме най-близки другари и би трябвало да си оказваме помощ, посочи македонският министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР