България ще получи 2 г. отсрочка за ембаргото над руския

...
България ще получи 2 г. отсрочка за ембаргото над руския
Коментари Харесай

България ще получи 2 г. отсрочка за петролното ембарго срещу Русия

България ще получи 2 година пролонгация за ембаргото над съветския нефт до юни или декември 2024 година Това заяви Bloomberg, като се базира на модифицирания план за глобите.

Според осведомени Европейската комисия е изпратила в събота на държавните управления модифицирано предложение, което изключва от глобите доставките на нефт по нефтопровода " Дружба”, който е главният източник на импорт на недопечен нефт в Унгария. Предложението ще даде повече време на страната, която се опълчва на глобите, да откри техническо решение, което да задоволи енергийните ѝ потребности. То ще отговори и на опасенията на други страни без изход на море, в това число Словакия и Чехия, написа още изданието.

Европейската комисия също по този начин предлага ограничение на реекспорта на съветски тръбопроводен нефт към други страни членки или трети страни. Държавите в Европейски Съюз последователно ще преустановят вноса на нефт след 6 месеца и петролни артикули след 8 месеца.

Това също по този начин ще даде опция на Унгария, която се разгласи срещу ембаргото, да откри техническо решение за енергийните потребности на страната, отбелязва изданието.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР