България ще поддържа изтребителите МиГ-29 не само до пристигането на

...
България ще поддържа изтребителите МиГ-29 не само до пристигането на
Коментари Харесай

Няма да се отказваме скоро от МиГ-29, увери Тагарев

България ще поддържа изтребителите МиГ-29 освен до идването на първите F-16, а и по-късно, стана ясно от думите на военния министър Тодор Тагарев.

" Ще поддържаме МиГ-29 освен до идването на първите F-16, а до тогава, докато можем да изпълняваме напълно функционалността " еър полисинг " с новия аероплан ", съобщи той в ефира на Нова телевизия.

Преди дни, припомняме, държавното управление реши моторите на родните изтребители да бъдат ремонтирани в Полша.

Тагарев мина по редица тематики от конспекта. Що се касае до опасността на Русия да не позволява излаза на украински кораби след излизането на Москва от зърнената договорка и случая с абордажа на транспортен съд преди дни, за който руснаците са имали подозрения, че нарушава възбраната, той разяснява: " За последните 48 часа има над 100 кораба, които се движат от юг на север (неясно обаче дали става въпрос за украински съдове и единствено за придвижване от юг на север, а не от север на юг - б.р.). Проблемът е, че Русия без да има някакви решения на интернационалните органи, сама постанова такива режими и нападателно. Не можем да изключим този вид (Русия да нападна транспортен съд в българската изключителна икономическа зона - б.р.). Над 100 кораба за 48 минават, съветски военни кораби правят някакви дейности. Те не са директно неразрешени, само че има режими, които би трябвало да се следват, с които те не се преценяват. "

Според Тагарев ще е по-безопасно за корабния трафик да минава през териториалните води на Румъния и България, НАТО-вски страни. " И в този момент някои кораби минават през териториалните ни води. Това не са военни въпроси, а се регламенират от Международната морска организация. Няма някакви ограничавания да не се минава през териториални води. "

" От първия ден на експанзията стои въпросът допустима ли е война сред НАТО и Русия в Черно море. Не можем да изключим и подобен вид, само че наше водещо основание е да не отидем към ескалация и да се предотврати подобен вид. Това зависи от дейностите на Русия, тя предизвика НАТО непрекъснато. Тези затваряния на зони в нашето икономическо пространство, така наречен обучение е удължено за следващ път до края на месеца. Големият проблем за мен тук е, че не можем да използваме пълноценно икономическите си зони ", сподели военният министър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР