България ще отправи молба до Еврокомисията в разпространяваната у нас

...
България ще отправи молба до Еврокомисията в разпространяваната у нас
Коментари Харесай

България моли Брюксел: Махнете третия пол от школската анкета!

България ще насочи молба до Еврокомисията в популяризираната у нас учебна анкета Selfie за самокритика на пола – вероятните отговори да са единствено мъж или жена. Това изясни просветният министър Красимир Вълчев в отговор на въпрос не се ли насажда джендър идеология със настоящия вид на теста. Според него с изключение на момче или момиче, учениците могат да изберат и трети вероятен отговор- " друго ".

" Не поддържам проповядването на джендър идеология в учебни заведения като министър и родител. Целта на инструмента за самокритика не е да дефинира половата принадлежност. Причината да има и подобен вид за отговор е, тъй като има страни, които са приели тази опция, само че тя не е наложително да бъде основана на правилото на самоопределение, а те са в отговор на медицински потребности.

Ние не можем да махнем тази колона от инструмента Selfie, тъй като той е един за всички европейски страни. Може само Европейската комисия, по наша молба, да го направи. Ще отправим такава молба ", съобщи министърът на образованието.

Той добави, че досега има единствено един сигнал против тази алтернатива.

Вълчев разгласи още, че МОН приготвя нов стандарт за физическата среда в учебните заведения, който планува подредбата и типа на класните стаи дае бъдат разчупени.

" Ще търсим нови интерактивни способи на образование на децата посредством осведомителните технологии. Това включва платформа с безвъзмездни просветителни запаси, налично просветително наличие, включва създаване на wifi мрежи в учебните заведения и опция за фронтално образование, на първо място посредством проектори ", съобщи още просветителния министърскандализира младежите: Момче, момиче или... друго?Тестът се назовава СЕЛФИ и е публикуван в 900 български учебни заведения

" От друга страна приказваме за развиването на по-задълбочени цифрови умения, които ще са нужни на днешните възпитаници, които ще бъдат на пазара на труда през 2050-2060 година ", разяснява Вълчев. И добави, че министерството ще работи и върху подобряването на цифровата медийна просветеност у децата и безвредното им сърфиране в интернет. По думите му ще бъде подписан меморандум за цифрово обучение, който ще бъде в поддръжка на подхванатите политики от министерството на образованието.

Вълчев разяснява и възходящия брой на заболелите от морбили в столичния квартал " Христо Ботев ".

" Притеснително е повишаването на случаите на заболелите. Лекарите наблюдават обстановката, само че сега не мога да кажа, че имаме причина за прекратяване на образователния развой ", заключи просветителният министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР