България ще остане обект на наблюдение от страна на Европейската

...
България ще остане обект на наблюдение от страна на Европейската
Коментари Харесай

ЕК: Не можем да заключим, че която и да е препоръка за борбата с корупцията е изпълнена

България ще остане обект на наблюдаване от страна на Европейската комисия в региона на битката с корупцията, проведената престъпност и правосъдната промяна. Това излиза наяве от междинния отчет по Механизма за съдействие и инспекция. Докладът публично би трябвало да бъде оповестен през днешния ден, 15 ноември.
" Макар , остава опцията с продължаваща политическа воля за промяна България да извърши предписанията и по този начин да извърши упованията на Механизма за съдействие и инспекция в близко бъдеще. Комисията ще оцени напредъка още веднъж в края на 2018 година ", се споделя в основен параграф на отчета, представен от bTV
Според заключенията на специалистите, има известно позитивно развиване в България - приемането на нов антикорупционен закон и усилването на битката с проведената престъпност. Сред рецензиите пък е методът, по който беше определена парламентарната квота на Висшия правосъден съвет и признатите пътни карти на прокуратурата. Отбелязано е още, че не се постанова формулирането на нови рекомендации към страната ни.
Припомняме, че безусловно преди седмица ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер даде обещание позитивен отчет на премиера Бойко Борисов по време на посещаване на Борисов в Брюксел.
На вчерашната кръгла маса " Демократичната общественост и властта – сред правилата и компромисите ", проведена от Сдружение " Граждански съвет " и фондация " Конрад Аденауер ", юрист Велислав Величков от " Правосъдие за всеки " се изрече извънредно отрицателно за идния евродоклад. Според него е неуместно, че при дадени 17 рекомендации към България, за 15 не е очакван период за осъществяване. Това е все едно синът ми да иде на учебно заведение без тетрадка и да му пишат шестица, живописно онагледи нещата той.
Припомняме, че при започване на юни тази година, в формален отговор до Народното събрание външният ни министър Екатерина Захариева, която е и вицепремиер по правосъдната промяна, си призна, че България е изпълнила едвам 4 от 17-те рекомендации на Европейска комисия по мониторинга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР