България ще окаже съдействие на Северна Македония в разследването а

...
България ще окаже съдействие на Северна Македония в разследването а
Коментари Харесай

България ще съдейства на Северна Македония в разследването на авиокатастрофата

България ще окаже подпомагане на Северна Македония в следствието а авиокатастрофата. Това съобщи външният министър Екатерина Захариев от Вашингтон, където е на посещаване.

На място в Македония има образуван Кризисен щаб и са разпознати към този момент починалите, изясни Захариева, представена от бТВ.

" Телата са открити, моите съболезнования към фамилията Знаете, че нашият вътрешен министър и министърът на Северна Македония са в контакт, също по този начин министър председателят се чу с премиера Заев.

Тепърва следва изясняване на обстоятелствата кои са аргументите за този драматичен и трагичен случай. В посолството още нощес беше образуван Кризисен щаб, наш общоприет консул е участвал на разпознаването на телата, явно ще отнеме повече време. Така или другояче, имаме информация кои са починалите. Нашите проверяващи органи ще окажат подпомагане на техните за изясняване на аргументите за случая ”, съобщи министър Захариева.

Тя е във Вашингтон за срещата на външните министри от НАТО. На тази среща ще бъде маркирана и 70-ата годишнина от основаването на Алианса.

Утре в специфичен панел ще бъде обсъждана и сигурността на Черноморския район.

Приемането ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), отпадането на визите за Съединени американски щати, тематиката за обществената конвенция са измежду акцентите на срещите на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева във Вашингтон.

За страдание, Съединени американски щати към момента имат политика за ограничение на приемането на нови членове, само че мисля, че с това, което направихме през последната година и половина, имаме огромни шансове следващата година да получим покана за договаряния дружно с Бразилия, показва вицепремиерът Екатерина Захариева поповод приемането ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Това е доста значимо за държавното управление, а и българският бизнес го желае, тъй че в действителност се надявам този диалог да помогне на България в този развой, добавя тя.

Захариева ще се срещне и с основния прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар, като фокусът на диалога ще е съдействието сред нашите служби, което по думите й е доста положително.

Тя ще беседва и с ръководителя на вътрешната комисия в Сената за отпадането на визите за България. Тази година има огромен спад на отводите - близо 4 на 100 %, работим и с посолството на Съединени американски щати, с цел да увеличим информираността на българските жители, които аплайват за визи и те да могат да попълнят вярно своите документи, изяснява Захариева. Подозираме, че по-голяма част от отводите са в действителност поради това, на официално съображение, прецизира тя.

В Конгреса вицепремиерът ще беседва със заместник-председателя на комисията по външна политика на Съединени американски щати, добавя Българска телеграфна агенция.

Екатерина Захариева отбелязва също, че доста значим акцент е започването на договаряния за сключване на обществената конвенция. Очакваме да ни включат в листата от страни, с които предпочитано ще се водят договаряния, показва Екатерина Захариева.

По мотив изказването на представителя на Министерство на външните работи на Турция министър Захариева разяснява, че е осведомена и допуска, че това е някакъв чудноват метод на опрощение. Разбирам, че съгласно тях министърът не е имал това поради, отбелязва Захариева. Разбирате, че ние, с цел да реагираме, сме прочели деликатно какво е споделил министърът, разяснява тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР