България ще обучи 60 украински военни санитари като част от

...
България ще обучи 60 украински военни санитари като част от
Коментари Харесай

Нидерландия предлага обучение на наши пилоти на Ф-16, обяви военния министър


България ще образова 60 украински военни санитари като част от задачата на Европейски Съюз

Нидерландия предлага образование на наши водачи на Ф-16, разгласи в Брюксел военния министър Димитър Стоянов.

„ Още през месец юни беше поискано с писмо информация от нидерландската страна дали могат да ни бъдат предоставени самолети Ф-16 А и Б, както се водят, това са блок 15. Отговорът тогава беше, че няма такава опция и няма по какъв начин да ни бъдат предоставени. Коментирана беше обстойно и необятно тематиката от телевизионните екрани с разнообразни специалисти по какъв начин Нидерландия е подготвена да подари на България самолети Ф-16 в подмяна на нашите самолети МиГ-29. Да, имах среща с министъра на защитата на Нидерландия. Това, което показват сега като подготвеност, е да оказват помощ с тренинга на наши водачи за Ф-16 ”, изясни министърът.

По неговите думи се планува МиГ-29 да останат на въоръжение до края на идната година. След това съм песимист, че можем да ги поддържаме в оперативна подготвеност, добави служебният министър.

България има подготвеност да взе участие в задачата на Европейски Съюз за образование на украински военни, заяви още Стоянов.

Той е предложил четири групи от по 15 украински военни да бъдат подготвени във Военномедицинската академия в София за санитари.

„ Не сме завършили още с разбора, който, уповавам се, до края на седмицата, ще бъде завършен и след това би трябвало да имаме и решение на Министерски съвет, с което да предоставим информация на Народно събрание за взимане на осведомено решение за даване на съоръжение, както на подготвителната задача, по този начин и на Украйна ", уточни Димитър Стоянов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР