България ще настоява текст относно Република Северна Македония (РСМ) да

...
България ще настоява текст относно Република Северна Македония (РСМ) да
Коментари Харесай

Главчев настоява Европейският съвет да натисне РСМ за изискванията за ЕС

България ще упорства текст по отношение на Република Северна Македония (РСМ) да бъде включен при приемането на заключенията от съвещанието на Европейския съвет , което се организира през днешния ден и на следващия ден в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

В съвещанието ще взе участие служебният министър председател Димитър Главчев. При разискването на тематиката той ще изиска Европейският съвет да препотвърди заключенията си от 14 декември 2023 година и заключенията на Съвета по Северна Македония и Албания от 18 юли 2022 година Главчев ще упорства Европейският съвет да призове РСМ да извърши посочените там стъпки, с цел да реализира прогрес по пътя към евроинтеграцията си.
 Каракачанов: РСМ се възползва от политическата неустойчивост у нас
Каракачанов: РСМ се възползва от политическата неустойчивост у нас

В Скопие от дълго време са разбрали, че последните години България се ръководи от политици без възприятие за национална принадлежност

Според премиера е значимо да бъде посочено, че остават основни осъществяването на всички поети от Република Северна Македония задължения и напредъкът й по всички промени, свързани с Европейския съюз (ЕС).

Припомняме, че водачът на националистическата партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който на Република Северна Македония (РСМ) след на 8 май, обяви, че с България посредством смяна на конституцията за признание на българско малцинство. Последваха коментари, в това число от страна  Бойко Борисов и. Мицкоски отговори с. 
 Тошко Йорданов предизвести Мицкоски - с изрази
Тошко Йорданов предизвести Мицкоски - с изрази " български диктат " РСМ няма да откри място в Европейски Съюз

Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ и Движение за права и свободи са отприщили антибългарска пропаганда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР