България ще настоява до 2024 да продължим да внасяме руски

...
България ще настоява до 2024 да продължим да внасяме руски
Коментари Харесай

Петков: Ще настояваме до 2024 да продължим да внасяме руски петрол

България ще упорства до 2024 да продължим да внасяме съветски нефт. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в Брюксел. Ако има решение за възбрана за импорт на нефт от Русия, сигурно ще има изключение за България, сподели Петков преди началото на изключителното съвещание на Европейския съвет. Очакванията му са изключението да важи до декември 2024, в това число.

" Успяхме да го проговорим на най-високо равнище на обяд. Много се веселя, че на европейско равнище ни схващат и съумява българското държавно управление добре да комуникира значимите за България моменти и се надявам, че бизнеса няма да получи напрежението, който е реалност в много други страни. ", сподели Петков.

Таванът е положително нещо, таванът плюс разделянето на газ и ток е доста значимо. Част от казуса е поради тази връзка. Слагайки таван на газа би понижило този огромен скок на цените на тока, това е значимо да го решим преди зимата. Това няма да бъде решено в този момент, само че полемиката за тавана ще е съществена в дебатите в Брюксел, добави Петков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР