България ще може да продължи да внася руски петрол до

...
България ще може да продължи да внася руски петрол до
Коментари Харесай

България ще получи отсрочка от ембаргото на ЕС върху руския нефт

България ще може да продължи да внася съветски нефт до 2024 година съгласно нов вид на предлагането за налагане на ембарго в Европейски Съюз. Това оповестява Bloomberg, като цитира нов документ на Европейската комисия, изпратен до националните държавни управления на 27-те страни членки в събота.

Според медията - преходният интервал за България ще продължи или до юни, или до декември 2024 година Това гледище беше направено от кабинета на Кирил Петков под опасност, че София също може да наложи несъгласие на новия пакет от наказания против Москва.

Основната спънка пред одобряването им идваше от Унгария, чийто министър председател Виктор Орбан съпостави енергийните наказания против Русия с " атомна бомба " за националната стопанска система.

Новото предложение на Европейска комисия е ембаргото върху петролния импорт от Русия да не визира горивото, което се транспортира през нефтопроводи. Унгария се доставя от Русия през основното оборудване " Дружба ".

Европейска комисия ще даде по-дълъг период на Унгария да откри софтуерно решение за подмяна на съветския нефт. Изключението дава отговор и на ползите на Словакия и Чехия, които също нямат изход на море и за които различните източници биха били изключително скъпи.

Хърватия също е поискала изключение за вноса на вакуумен газьол от Русия.

В неделя посланиците на 27-те страни ще се срещнат още веднъж, с цел да обсъдят редактирания план на глобите. Bloomberg показва, че някои от европейските столици натсояват да се реализира съглашение преди срещата на държавните ръководители в понеделник в Брюксел.

За да бъдат наложени новите наказания, те би трябвало да бъдат подкрепени с цялостно болшинство.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР