България ще може да получи първи средства по плана за

...
България ще може да получи първи средства по плана за
Коментари Харесай

Лорер: Първите средства по плана за възстановяване ще получим през лятото

България ще може да получи първи средства по проекта за възобновяване и развиване до лятото. Това разгласи пред Българска национална телевизия министърът на нововъведенията Даниел Лорер.

Той изясни,че всички забележки на еврокомисията са поправени и България ще изпрати проекта в Брюксел до края на седмицата. Две са главните области, в които ще могат да започват незабавно планове - развиване на индустриалните области и поддръжка на дребни и междинни новаторски предприятия.
Лорер: ББР е отпуснала 16 заема за над 14,4 млн. лева
Новият състав на Управителния съвет на Българската банка за развиване е отпуснал 16 заема на обща стойност 14,4 млн. лева Това заяви м...
Прочети повече
" Кандидатстването ще бъде доста сходно на кандидатстването за европейски стратегии, евентуално ще е опростено. Ще могат да аплайват компании, оператори по критерии които ще бъдат авансово обявавани и ще бъдат бързи процедурите. Европа е доста ясна - бъдещето на финансирането е зеленият преход. Това значи, че и в нашия европлан има заложени много съществени пера за зелен преход, а точно, за енергийни планове от всевъзможен тип - ВЕИ, системи за предпазване, които да обезпечат и прехода на Маришкия басейн към една по-чиста стопанска система ", изясни министърът.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР