България ще изпрати в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост

...
България ще изпрати в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

Янев: До 15 октомври изпращаме в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост

България ще изпрати в Брюксел Плана за възобновяване и резистентност до 15 октомври. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев след поклонението „ Тракийска памет “ в град Маджарово. На събитието участваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, която има тракийски корени, дипломати и духовници.

„ Предизвикателствата са доста. Предприели сме нужните ограничения, тъй че той в огромната си част е приключен, остават откритите въпроси на равнище специалисти, уповавам се да бъдат решени в границите на идната седмица. Така, най-късно до 15 октомври би трябвало да имаме подготвеност да предадем проекта “, сподели Янев.

Преди дни вицепремиерът по ръководство на европейските фондове Атанас Пеканов изясни, че неналичието на визия в бранш „ Енергетика “ спъва изпращането на документа. Той посочи, че България е поела ангажимент след 2035 година процентът на употребяваните в страната ни въглища ще е нула, само че не е заложила какви ще са стъпките за осъществяването на тази цел.
По думите му енергийната тактика на България е коментирана от политическите сили в 46-ото Народно заседание. Той напомни, че 2036 година е записана като последна дата в народен документ за закриването на въглищните електроцентрали.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР