България ще изпрати в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост

...
България ще изпрати в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

Янев: До 15 октомври изпращаме в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост

България ще изпрати в Брюксел Плана за възобновяване и резистентност до 15 октомври. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев след поклонението „ Тракийска памет “ в град Маджарово. На събитието участваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, която има тракийски корени, дипломати и духовници.

„ Предизвикателствата са доста. Предприели сме нужните ограничения, тъй че той в огромната си част е приключен, остават откритите въпроси на равнище специалисти, уповавам се да бъдат решени в границите на идната седмица. Така най-късно до 15 октомври би трябвало да имаме подготвеност да предадем проекта “, сподели Янев.

Преди дни вицепремиерът по ръководство на европейските фондове изясни, че неналичието на визия в бранш „ Енергетика “ спъва изпращането на документа.

По думите му енергийната тактика на България е коментирана от политическите сили в 46-ото Народно заседание. Той напомни, че 2036 година е записана като последна дата в народен документ за закриването на въглищните електроцентрали.

„ Все още преговаряме с Европейската комисия да увеличим тоз период, да го отложим, тъй като въпросът е сложен, той касае голям брой хора, заето в тази промишленост. “

Янев разяснява и кандидатпрезидентската конкуренция за „ Дондуков “ 2: „ Не би трябвало нещо да ни учудва в политическата обстановка и устрема на избрани хора да издигат кандидатури, избрани партии да търсят реализация – това е част от естествената политическа конюнктура в една демократична страна. Нещата би трябвало да се развиват пред очите на хората, да няма усещане, че нещо се прави зад сцената “.

„ Тук сме да преклоним глава, да отдадем респект на хилядите жертви. Ден за памет, тази памет би трябвало да съхраняваме и предаваме на поколенията, тъй като тя е в основата на нашата единичност, това, което ни движи и ще ни направи по-успешни в бъдеще “, сподели Янев.

През 1913 година край днешния град Маджарово завършва Походът на спасението от българи, тръгнали от Дедеагач. Преследвал ги турски войник и край Арда са избити 1800 души – дами, деца и старци. Двама български воеводи са защитавали бежанците. Благодарение на тях, са избавени над 20 хиляди души, а Маджарово получава името си в символ на благодарност към един от тях – Димитър Маджаров.

108 години след кървавите събития вицепрезидентът Илияна Йотова напомни думите на капитан Петко Воевода: „ Няма българи, няма турци, всички сме хора. Но хората се ядат едни- други. Защо ли – всичко е за пари”. Според Йотова, думите на Капитана могат да бъдат отнесени и към днешното време. В Маджарово вицепрезидентът отхвърли да разяснява номинациите на Лозан Панов за държавен глава и на Невяна Митева за вицепрезидент на Анастас Герджиков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР