България ще използва в бъдеще армията при охраната на границата

...
България ще използва в бъдеще армията при охраната на границата
Коментари Харесай

България ще охранява границата си с Турция с армия, обяви Каракачанов

България ще употребява в бъдеще армията при защитата на границата си с Турция.
Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов сподели в изявление за немски ежедневник “Ди Велт “, озаглавено от самото издание " Трябва да защитим границите на Европейския съюз, в случай че е належащо и с оръжие ".
" Границата сред двете страни ще бъде разграничена на пет зони, като всяка от тях ще се охранява от въоръжени военнослужещи. Сред тях ще има и специфични елементи “, декларира Каракачанов. Общият брой на военните по границата с Турция ще наброява към 600 души ", той.
Каракачанов подлага на критика в изявлението неспособността на Европейски Съюз да затвори пътя на мигрантите през Средиземно море.
" Не можем да позволяваме повече всеобщото незаконно прекосяване на границите на Европа “, споделя Каракачанов, представен от БНР.
" Европейски Съюз и НАТО би трябвало да изпратят свои военни задачи в Италия и Гърция, с цел да охраняват външната граница на Евросъюза при нужда и с военна мощ “, прибавя българският министър.
По неговото мнение по-голямата част от хората, които доближават крайбрежията на Европа през Средиземно море, са стопански мигранти. Те не търсят протекция за живота си, а просто желаят да живеят в богатия Запад “, разяснява министърът.
Вчера Австрия разгласи, че изпраща бойци, които да подкрепят полицията да следи придвижванията на мигрантите край югозападната ѝ граница с Италия.
Наблюдава се внезапно нарастване на броя на мигрантите, които се пробват да преминат от Италия в Австрия с товарни влакове, прикрепвайки се под каросерията на вагоните, сподели Хелмут Томач, началник на полицията в провинция Тирол.
" Въпросът не е единствено да предотвратяваме незаконната миграция, само че и да спасим човешки животи ", уточни той.
В последните 3 дни армията организира обучение за бойна подготвеност и са били заглушавани персоналните информационни канали на военослужещите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР