България ще използва в бъдеще армията при охраната на границата

...
България ще използва в бъдеще армията при охраната на границата
Коментари Харесай

"Ди Велт": България охранява границата си с Турция с армия

България ще употребява в бъдеще армията при защитата на границата си с Турция, разгласи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила в изявление за авторитетния немски всекидневник "Ди Велт ", представено от БНР.

Границата сред двете страни ще бъде разграничена на пет зони, като всяка от тях ще се охранява от въоръжени военнослужещи. Сред тях ще има и специфични елементи, декларира Каракачанов. По думите му, общият брой на военните по границата с Турция ще наброява към 600 души.

Българският вицепремиер подлага на критика в изявлението неспособността на Европейски Съюз да затвори пътя на мигрантите през Средиземно море. Не можем да позволяваме повече всеобщото незаконно прекосяване на границите на Европа, споделя Каракачанов, като добавя, че Европейски Съюз и НАТО би трябвало да изпратят свои военни задачи в Италия и Гърция, с цел да охраняват външната граница на Евросъюза при нужда и с военна мощ.

Според Каракачанов по-голямата част от хората, които доближават крайбрежията на Европа през Средиземно море, са стопански мигранти. Те не търсят протекция за живота си, а просто желаят да живеят в богатия Запад, разяснява министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР