България ще изиграе два мача от предварителните квалификации за ЕвроБаскет

...
България ще изиграе два мача от предварителните квалификации за ЕвроБаскет
Коментари Харесай

Чавдар Костов: Единствената причина да се върна е Росен Барчовски

България ще изиграе два мача от предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025 против Португалия (10 ноември) и Кипър (13 ноември), а преди този момент капитанът на " лъвовете " Чавдар Костов разяснява завръщането си в отбора и противниците.

„ Единствената причина да се върна е Росен Барчовски. Звънна ми и ми сподели, в случай че мога, да оказа помощ в този миг, тъй като има много контузени състезатели. Дий Бост и Везенков няма да са тук също. Нямаше доста какво да го мисля. За мен е наслаждение да играя за България и в подобен миг постоянно бих пристигнал. Аз съм човек, който обича да играе за националния тим и въобще не съм размишлявал. Затова му споделих незабавно „ да “. 

Имаме две доста тежки гостувания, изключително в Португалия. Те са много добър тим, не са този отбор, с който играхме преди 10 години. Така че се надявам да подходим доста съществено, всички момчета да са здрави и да покажем най-хубавото със състава, с който разполагаме. Всичко е до предпочитание и сила. Нещата са безусловно същите, които играхме и на Европейското състезание. Повечето момчета бяха и там, знаят защо става въпрос. Имаме няколко нови фрагмента, които също много бързо схванаха. Мисля, че сме подготвени. Единственото нещо, което би трябвало да покажем, е нужната сила и доста огромно предпочитание за победа. 

Много друго ще наподобява тимът без Дий Бост и Александър Везенков. Все отново те бяха половината тим. Везенков е неповторима класа, играе феноменално в Евролигата. Дий Бост толкоз години играеше за националния тим с готовност, показваше, че е на доста положително равнище. Така че ще би трябвало доста да компенсираме и това ще бъде само с сила. Ще бъде много тежко на позиция 1. Надявам се Дидо и Евгени да могат да се оправят. Павлин ще компенсира, той може да попълни тази позиция, без значение, че не обича да играе на 1. Така че се надявам с отборни старания да покажем едно хубаво равнище на българския тим и да вземем успехите. 

Със сигурност има мотивация в безусловно всички момчета. Това е мъжкият народен тим, всеки желае да бъде тук и да покаже най-хубавото, на което е кадърен. Винаги е наслаждение да се играе на националния тим. Ще се опитам да дам от всичко по-малко и да оказа помощ с каквото мога. Дори треньорът да ми даде 5 или 10 минути, влизам и давам всичко от себе си за успеха. "

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР