България ще има цели пет финалистки в женската надпревара на

...
България ще има цели пет финалистки в женската надпревара на
Коментари Харесай

Жените ни отнесоха конкуренцията в зала София!

България ще има цели пет финалистки в женската конкуренция на 69-ото издание на интернационалния боксов шампионат " Странджа ", който се организира в столичната зала " София ".

До мачове за купата в своите категории стигнаха Севда Асенова (48 кг), Габриела Димитрова (51), Стойка Петрова и Златислава Чуканова (54 кг) и Станимира Петрова (57).

Асенова и Димитрова завоюваха по безапелационен метод полуфиналните си мачове с по 5:0 съдийски гласа. При най-леките Севда се оправи с чехкинята Яна Прокесова и в разногласието за златото ще играе против индийката Чунгнейжанг, която също завоюва с 5:0 против китайката Йе.

 Снимка 264075
Източник:

Димитрова изигра трети мощен мач на " Странджа ", като не остави подозрение в превъзходството си над италианката Джойа. За нейно страдание в другия полуфинал Вирджиниа Фуч (САЩ) загуби от Айкатерини Куцогеоргопо (Гър) и избяга от нова среща с българката. Именно американката победи Габи в миналогодишния край на " Странджа ". Гъркинята пък в профил в първия кръг в този момент Еми-Мари Тодорова.

В категория до 54 кг ще има напълно български край сред опитната Стойка Петрова и младата Златислава Чуканова. Медалистката ни от европейски и международни шампионати завоюва с преференция мача си против индийката Маиснам, въпреки да бе предизвестена публично в третия рунд за нечиста игра - 3:2 (26:30, 26:30, 28:28, 29:27, 29:27). Чуканова пък надигра с 5:0 съдийски гласа третата българка в категорията Розалия Пайчева. Интересното е, че Стойка и Злати играха край на държавното състезание в Ямбол преди 2 седмици, който приключи с победа с 2:1 за Петрова.

 Снимка 236046
Източник:

Станимира Петрова пък се класира без игра за финала при 57-килограмовите. След като в профил Деница Елисеева в ¼-финала през вчерашния ден, през днешния ден румънката Ленута Перижок се отхвърли от присъединяване още на утринния кантар поради травма. В разногласието за купата в категорията Станимира ще срещне международната шампионка за девойки и участничка в Рио 2016 Ирма Теса от Италия. Двукратната носителка на купа " Странджа " Петрова през 2017 година остана първа подгласничка за трофея, а Теса отпадна още в първия кръг, само че в по-горната категория до 60 кг.

Последната ни полуфиналистка Михаела Николова загуби мача си с индийката Сеема Поониа с 0:5 при най-тежките (+81 кг). Това бе първа среща за българката в шампионата и макар провалянето тя завоюва бронзовото отличие в категорията.

 Още три медала за боксьорите ни от „ Странджа “
Още три медала за боксьорите ни от „ Странджа “

Благой Найденов и Пламен Петков завършиха присъединяване си в шампионата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР