България ще има свой представител на започващото днес Европейско първенство

...
България ще има свой представител на започващото днес Европейско първенство
Коментари Харесай

Доцент Росица Димкова ще представи България на Eвро 2020 за жени в Дания

България ще има собствен представител на започващото през днешния ден Европейско състезание по хандбал за дами в Дания. Доцент Росица Димкова е един от делегатите на EHF, които ще управляват срещите от шампионата на Стария континент. Тя ще вземе присъединяване в два мача още в първия спортен ден. Това са дуелите от Група D в " Сидбанк Арена " в Колдинг Румъния – Германия, който ще открие шампионата, и Норвегия – Полша. Другият пратеник на ЕHF в двата мача ще бъде шефът на съдийската комисия на европейската централа Драган Начевски от Северна Македония. Първата среща ще бъде свирена от френските сестри Шарлот и Жули Бонавентура, а втората – от гъркините Йоана Папаматеу и Йоана Кристиди.

16-те най-хубави женски тима на Стария континент стартират през днешния ден борбата за най-високото европейско отличие. Те са разграничени в четири предварителни групи. Двубоите от Групи А и B ще се играят в Хернинг, а тези от Групи С и D – в Колдинг. В Група А са тимовете на Франция, Дания, Черна гора и Словения, в Група В са Русия, Швеция, Испания и Чехия, в Група C – Нидерландия, Унгария, Сърбия и Хърватия, а в Група D – Румъния, Норвегия, Германия и Полша. Новият европейски първенец ще стане прочут на 20 декември.

За Росица Димкова това е следващ огромен конгрес в нейната към този момент богата кариера на IHF/EHF пратеник. Тя беше представител на EHF и в предходното европейско състезание за дами, което се организира през 2018-а във Франция. Зад гърба си Димкова има участия в две международни шампионати – за юноши до 19 години и девойки до 18 години, и няколко европейски за подрастващи. Натрупа сериозен стаж и в най-престижния европейски клубен шампионат – Шампионската лига. За Евро 2020 в Дания водещият пратеник на БФХандбал се приготви с участия в няколко онлайн обучителни семинара.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР