България ще има сигурност и яснота, когато има друг дългосрочен

...
България ще има сигурност и яснота, когато има друг дългосрочен
Коментари Харесай

Станислав Тодоров: КЕВР има готовност да въведе блок тарифи за тока, парното и водата

" България ще има сигурност и изясненост, когато има различен дълготраен контракт - било за полутечен газ, било за различен снабдител. Да купуваме на спот пазарите - месец за месец и ден за ден, това е най-скъпата цена. Българският консуматор и КЕВР няма да имат изясненост, до момента в който не бъдат подписани такива дълготрайни контракти. " Това разяснява пред БНР ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Станислав Тодоров.

Това е най-голямата енергийна рецесия, пред която Европа се изправя от 80-те години, акцентира той.

" Действаме в изключителни условия, които Европа в последните 40 години не е виждала. Българските битови консуматори получават най-ниската цена на газа и на електричеството в цяла Европа. "

По метода на ценообразуване за 2022/2023 година специалисти с дълготраен стаж работили повече от два месеца в отбрана на потребителите, посочи Тодоров.

Той заявява подготвеност на КЕВР да се вкарат блок цени – до избрана консумация на ток, парно и вода да се заплаща една цена, а над тази консумация цената да е по-голяма. Месец и половина след гласоподаване на такова пълномощие на КЕВР от Народното събрание това може да бъде въведено.

" Комисията е подготвена. Имаме опит с такова блоково ценообразуване. Можем да ги въведем с изключително ценово решение. "

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР