България ще има шестима представители в турнира по таекуондо на

...
България ще има шестима представители в турнира по таекуондо на
Коментари Харесай

България с шестима представители в таекуондото на Европейските игри в Полша

България ще има шестима представители в шампионата по таекуондо на Европейските игри, които ще се проведат в Краков и Малополска, Полша сред 21 юни и 2 юли.

Калина Бояджиева стана следващата, която си обезпечи място в конкуренцията, откакто завоюва златен орден в категория над 73 кг на шампионат в Букурещ, Румъния, откакто на финала победи с 2:0 точки Орсуля Падуа от Унгария.

Българското таекуондо ще изпрати съвсем целия си народен тим на Европейски игри, като досега публично са класирани националите Любомир Богданов (54 кг), Божидар Аврамов (63 кг), Митко Джорджев (68 кг), Калоян Бинев (74 кг), Николет Костова (49 кг) и Калина Бояджиева (над 73 кг).

" Сега вместо превъзходната седморка на Игрите в Полша България ще бъде показана от шестима състезатели, което е отличен 6 за БФ Таекуондо, и ние сме извънредно горди с това ", сподели президентът на федерацията Слави Бинев, който беше персонално в Румъния да поддържа състезателите.

В Румъния националите завоюваха още три бронзови медала с помощта на Александра Георгиева (56 кг), Габриела Кацарова (46кг) с персонален треньор Христо Михалчев, и Селен Гюндуз (53 кг). Българските национали бяха водени в северната ни съседка от националния треньор Фарзад Золхадри.

В същото време в Скопие останалата част от националния тим, предвождани от наставника Владими Далаклиев, също завоюва оценки по време на ранковия шампионат G1.

Любомир Богданов (54 кг) завоюва сребърен орден, а с бронз се окичи Калоян Бинев (74 кг), който макар тежката контузия и дългото възобновяване, стартира сполучливо надпреварите от началото на годината. Бронз завоюва и Николет Костова (49 кг).

Следващите борби на националите ще бъдат на родна земя по време на Европейското клубно състезание, което ще се организира от 27 до 30 април в София.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР