България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк, съобщи във

...
България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк, съобщи във
Коментари Харесай

България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк

България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк, заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие в изнесено съвещание на Националния съвет по туризъм в комплекс " Златни пясъци ".
 
По думите й паната ще бъдат позиционирани на знакови за американския мегаполис места. На билбордовете, чието слагане ще стане през октомври-ноември, ще бъдат показани български културно-исторически забележителности.
 
Ангелкова сподели още, че с общината в Ню Йорк ще бъдат контрактувани и други начинания за рекламиране на нашата страна. Освен в този град България ще бъде показана и в Бостън, Вашингтон, Лос Анжелис и Лас Вегас.

През септември би трябвало да бъде дефинитивно подготвена програмата за националната туристическа реклама през 2018 година, добави министърът. По думите й по предварителни данни ще бъдат нужни 30 милиона лв., с цел да бъдат изпълнени плануваните начинания. Дали ще бъде обезпечен този бюджет, ще стане ясно след идните диалози с министерството на финансирате.

Акцент в националната реклама на България следващата година ще бъдат главните целеви пазари за страната ни, от които посрещаме най-вече посетители, уточни Ангелкова. По думите й страната ни ще се популяризира и в перспективни пазари като Китай, Япония, Индия, Близкия Изток, Съединени американски щати и Канада.
 
Ангелкова уточни, че ще се залага главно на цифровия маркетинг и реклама и разнообразни онлайн интензивности. Основният фокус ще бъде върху удължаването на сезоните, развиването на културно-историческия и балнео- и СПА-туризма. Министърът уточни, че следва да бъдат показани за публично разискване нови направления, които ще показват балнео- и СПА опциите на страната ни. С създаването им са ангажирани специалисти от министерството, туристическия отрасъл в партньорство със здравното министерство.

През ноември на туристическото ревю в Лондон за пръв път България ще показа 3D-виртуално изображение на част от културно-историческото си завещание, добави Ангелкова. Тя посочи, че министерството работи по пилотен план за пространствено дигитализиране на известни обекти, първоначално ще бъдат показани 20 забележителности, измежду които Рилският манастир, Царевец, Варненската катедрала, крепостта Червен. На ревюто в Лондон ще се оферират миникопия на тези обекти, които ще бъдат отпечатвани от 3D принтер, като сувенири за посетителите на българския ъгъл.

През тази година с изключение на нарастване на гостите, имаме и растеж на приходите, добави министърът. Тя уточни, че за интервала януари-май приходите в бранша са над 1,5 милиарда лв., с 15 % повече спрямо 2016 година Тази наклонност за нарастване на средствата демонстрира, че въпреки и с дребни стъпки, у нас стартират да идват по-заможни туристи, сподели министърът.
 
 
Тя сподели още, че за това лято упованията са за растеж сред 7 и 10 % в броя на туристите и сред 8 и 11 на 100 нарастване на приходите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР