България ще има общо 8 представители в плувния турнир по

...
България ще има общо 8 представители в плувния турнир по
Коментари Харесай

България с 8 плувци на световното първенство в Доха

България ще има общо 8 представители в плувния шампионат по време на международното състезание по плувни спортове, което започва по-рано през днешния ден в Доха, Катар.

В конкуренцията в Близкия изток ще се включат Габриела Георгиева, Йосиф Миладинов, Петър Мицин, Любомир Епитропов, Тонислав Събев, Калоян Левтеров, Калоян Братанов и Йордан Янчев .

Основната цел пред българските състезатели ще бъде покриване на нормативите за присъединяване на Летните олимпийски игри в Париж 2024 както в самостоятелните дисциплини, по този начин и в щафетите. Припомняме ви, че квоти за най-големия състезателен конгрес към този момент са си извоювали Йосиф Миладинов (100м бътерфлай) и Петър Мицин (400м и 800м свободен стил).

" Очаквам мощни резултати, тъй като тогава ще бъда удовлетворен от работата и подготовката на състезателите. Ако те успят да създадат мощни достижения, надлежно ще има и квоти ", разяснява пред Българска национална телевизия основният треньор на националния тим Кристиян Минковски.

Пред нашата камера пък младият Петър Мицин показа, че една от задачите му е да оказа помощ на щафетата 4х200 свободен да си обезпечи място на Олимпиадата в Париж 2024.

Плувният шампионат по време на международното състезание по плувни спортове в Доха ще се организира сред 11 и 18 февруари, а най-интересните моменти от него ще може да наблюдавате НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР