България ще има нов представител в Лукойл. Там има системен

...
България ще има нов представител в Лукойл. Там има системен
Коментари Харесай

Денков: Украйна е поискала реакторите от “Белене“ още по времето на служебното правителство

България ще има нов представител в „ Лукойл ”. Там има систематичен проблем. Представителят на България не подава настояща информация. Това съобщи министър председателят Николай Денков във връзка доклада за първия месец ръководство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в отговор на въпроси на жители.
Прочетете още
В МЕ приготвят критерии за осъществяване на курс и избор на идващ представител. Очаквам в идващите месеци да има нов представител на страната. Говорихме и с представители на съветската компания, че в края на идната година би трябвало да се създадат промени в технологиите, когато изтича дерогацията за работа с съветски нефт. Въпросът е по какъв начин да съвместим рестриктивните мерки поради войната в Украйна с софтуерните промени и данъчните облекчения.

Запитан ще има ли облекчение за жителите, с цел да могат сами да създават ток, той сподели, че има поевтиняване на технологиите.

Водят се договаряния за актуализиране на методиката за пресмятане на тол таксите. „ Очакваме решение до месец ”, сподели Денков. По три от автомагистралите – „ Хемус ”, „ Европа ”, „ Струма ” се работи. За Автомагистрала „ Черно море ” се довършва плана и отчуждаването на парцели, посочи министър председателят.

" Имаше информация, че Украйна е запитала за реакторите от " Белене " още предходната година. Аз се поинтересувах какво е свършено още, когато встъпих. Оказа се, че служебното държавно управление не е придвижило въпроса ", разяснява Денков.

Денков изясни още, че през днешния ден ще се подпише меморандум с Украйна в областта на енергетиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР