България ще има достъп до над 266 млн. евро за

...
България ще има достъп до над 266 млн. евро за
Коментари Харесай

Отпускат 266 млн. евро за Дунавския регион

България ще има достъп до над 266 млн. евро за финансиране на взаимни планове по стратегия „ Дунавски район “ 2021-2027, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството. Четиринадесетте страни, които вземат участие в нея, одобриха финалния й вид на съвещание в Будапеща. Управляващият орган – Министерство на финансите на Унгария, ще подаде публично програмата в Европейската комисия. Очаква се тя да бъде утвърдена при започване на септември тази година, след което ще стартира действителното ѝ осъществяване.
В „ Дунавски район “ ще вземат участие райони и от Австрия, България, Чехия, Германия (федерални провинции Бавария и Баден-Вюртемберг), Хърватия, Румъния, Словения и Словакия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Молдова и Украйна.
Бенефициентите ще могат да подават планови оферти по четири целта: „ По-конкурентоспособен и по-иновативен Дунавски район “, „ По-зелен и нисковъглероден Дунавски район “, „ По-социален Дунавски район “ и „ По-добро ръководство на съдействието в Дунавския район “.
По предложение на Европейската комисия спестените средства по Европейския инструмент за съседство по стратегия „ Дунав “ 2014-2020 в размер на 5 млн. евро, планувани за Украйна и Молдова, ще бъдат пренасочени към други европейски стратегии с присъединяване на двете страни за финансиране на действия за филантропична помощ и поддръжка за бежанци.
В рамките на съвещанието са разисквани опциите за поддръжка на Дунавската тактика, които бъдещата стратегия ще обезпечи, както и механизмите за по-облекчено осъществяване на взаимните планове и начинания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР