„България ще има бъдеще, ако продължаваме да обединяваме младост с

...
„България ще има бъдеще, ако продължаваме да обединяваме младост с
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: България ще има бъдеще, ако обединяваме младост с опит

„ България ще има бъдеще, в случай че продължаваме да сплотяваме младост с опит “.

Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов на историческия връх Шипка, през днешния ден, 20 август. Тази година националните празнувания бяха отдадени на Българската войска и военната специалност. Събитията сплотиха Випуските на свободата от ХХ век, настоящи военни подразделения и училищен гвардейски отряди в самобитен апотеоз на 145-ата годишнина от паметните боеве през 1877 година на това място през Руско-турската освободителна война.

„ Преди 145 години беше родена свободата на България навръх този връх и беше изкована успеха в Руско-турската освободителна война. Това се реализира с присъединяване на пет опълченски дружини и полкове на съветската имперска войска. Това не е просто исторически факт. Това е героизъм, който не може и не би трябвало да бъде пропуснат. Не инцидентно Цар Борис Трети при откриването на Паметника на Свободата споделя за починалите за нашето избавление: „ Спете умерено, заветите ви няма да бъдат забравени “. Днес виждаме какъв брой хора са тук, където среща си дават и сегашното и бъдещето. Тук са Випуските на свободата и представителните роти на Националната гвардейска част и представителни формирования от 61-а бригада и Втора бригада, които са гръбнакът на нашата войска. Не би трябвало да пропущаме и ученическите гвардейски отряди, които са нашето бъдеще “.

Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов пред публицисти на тържествената гала за отбелязване на 145-ата годишнина от Шипченската епопея.

Той одобри почетния строй, с който стартира формалната част от тържествата. Пред Паметника на Свободата бяха поднесени венци и цветя от признателните потомци. В памет на починалите заупокойна молитва отслужи Негово Високо Преосвещенство Великотърновският митрополит Григорий. Вицепрезидентът Илияна Йотова и министър Димитър Стоянов посетиха и чиновниците и военнослужещите от националната осведомителна акция „ Бъди боец “ за разпространение на специалността военнослужещ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР