България ще има бъдеще, ако продължаваме да обединяваме младост с

...
България ще има бъдеще, ако продължаваме да обединяваме младост с
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: България ще има бъдеще, ако обединяваме младост с опит

" България ще има бъдеще, в случай че продължаваме да сплотяваме младост с опит “. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов на историческия връх Шипка, през днешния ден, 20 август, оповестиха от министерството на защитата.

Тази година националните празнувания бяха отдадени на Българската войска и военната специалност. Събитията сплотиха Випуските на свободата от ХХ век, настоящи военни подразделения и училищен гвардейски отряди в самобитен апотеоз на 145-ата годишнина от паметните боеве през 1877 година на това място през Руско-турската освободителна война.

Преди 145 години беше родена свободата на България навръх този връх и беше изкована успеха в Руско-турската освободителна война. Това се реализира с присъединяване на пет опълченски дружини и полкове на съветската имперска войска. Това не е просто исторически факт. Това е героизъм, който не може и не би трябвало да бъде пропуснат. Не инцидентно Цар Борис Трети при откриването на Паметника на Свободата споделя за починалите за нашето избавление: „ Спете умерено, заветите ви няма да бъдат забравени “. Днес виждаме какъв брой хора са тук, където среща си дават и сегашното и бъдещето. Тук са Випуските на свободата и представителните роти на Националната гвардейска част и представителни формирования от 61-а бригада и Втора бригада, които са гръбнакът на нашата войска. Не би трябвало да пропущаме и ученическите гвардейски отряди, които са нашето бъдеще “. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов пред публицисти на тържествената гала за отбелязване на 145-ата годишнина от Шипченската епопея. Той одобри почетния строй, с който стартира формалната част от тържествата.

Пред Паметника на Свободата бяха поднесени венци и цветя от признателните потомци. В памет на починалите заупокойна молитва отслужи Негово Високо Преосвещенство Великотърновският митрополит Григорий.

Вицепрезидентът Илияна Йотова и министър Димитър Стоянов посетиха и чиновниците и военнослужещите от националната осведомителна акция „ Бъди боец “ за разпространение на специалността военнослужещ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР