България ще е домакин на световното първенство по скокове на

...
България ще е домакин на световното първенство по скокове на
Коментари Харесай

България ще е домакин на световно по скокове на батут

България ще е хазаин на международното състезание по скокове на батут за мъже и дами в София. Събитието ще се организира от 9 до 12 ноември в столичната зала „ Арена Армеец ”. Откриването ще направи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

В конкуренцията оценките ще си оспорват състезатели от 35 страни в три дисциплини (олимпийска – огромен батут, двоен минибатут и скокове на пътека).

У нас идват най-големите звезди в този спорт – трикратният олимпийски първенец и притежател на 14 златни медала от шампионати на планетата  Донг Донг (Китай), спечелилата 7 трофеи от международни шампионати Анна Коробейникова (Русия), както и 6-кратната златна медалистка Джиа Фангфанг (Китай).

България е декларирала един представител при мъжете – Ясен Иванов, който за жалост е с травма на глезена и  присъединяване му е под въпрос.

Официален посетител на международното състезание ще бъде  новоизбраният президент на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе, който идва в София в петък.

В понеделник – 13 ноември в 11.00 часа японецът, който приказва български език, ще бъде почетен със званието „ Почетен професор ” на Национална спортна академия „ Васил Левски ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР