България ще дебютира срещу Унгария на първото си участие в

...
България ще дебютира срещу Унгария на първото си участие в
Коментари Харесай

България дебютира срещу Унгария на европейското по баскетбол за колички

България ще дебютира против Унгария на първото си присъединяване в Европейско състезание по баскетбол на колички. Както е известно Дивизия С на шампионата на Стария континент тази година ще се организира в столичната зала " Триадица " от 29 юли до 4 август.

Днес бе изтеглен жребият за шампионата в наличието на Генералния секретар на Европейската федерация по баскетбол на колички Петер Тучек, Спортния шеф на централата Дирк Косер, президента на БФБаскетбол Георги Глушков и Главния управител на Генералния спонсор на Европейското състезание в София „ Корпорация Развитие “ - Александър Александров, старши-треньора на националния ни тим Владимир Искров и състезателя Владимир Гюров. Гости бяха и президентът на Сръбската федерация по баскетбол на колички Владимир Кузманович, Генералният секретар на сръбската федерация Младен Пайевич и Мениджърът на националните тимове на Гърция Григориос Кододимас.

България попадна в група А дружно с Чехия, Португалия и Унгария.

Жребият бе теглен от генералния секретар на Европейската федерация по баскетбол на колички Петер Тучек, президента на Сръбската федерация по баскетбол на колички Владимир Кузманович, мениджърът на националните тимове на Гърция Кододимас Григориос, както и от основния управител на генералния спонсор на Европейското състезание в София „ Корпорация Развитие “ - Александър Александров, който е член и на УС на БФБаскетбол.

Петер Тучек приветства БФБаскетбол и разгласи, че в Европейската федерация са щастливи, че България става част от интернационалното семейство. Чехът добави, че това състезание е за обмяна на познания и опит, с цел да могат и българските състезатели да усетят особеното възприятие да играеш на подобен конгрес.

" Корпорация Развитие " приготвя специфичен филм, в който споделя за ориста на баскетболистите в колички. Това разгласи Александър Александров. Членът на УС на БФБаскетбол акцентира, че, като общоприет спонсор, задачата му е българските национали да усетят поддръжка и да знаят, че не са сами.

Старши треньорът на България Владимир Искров от своя страна призна, че това присъединяване е сбъдната фантазия. " Наистина, всичко се случи доста бързо. Идеята за народен тим се роди преди две години. И в този момент към този момент ще участваме на Европейско състезание. Това е ужасно. Нямаме упования, само че желаеме да играем добре ", сподели Искров. Той благодари на всички, подали ръка на спорта и добави, че постоянно е срещал сърдечност от всички страни.

Заедно с национала Владимир Гюров се сплотиха към това, че за тях е задача да търсят хора, които да причислят към фамилията на баскетбола в колички. " Всеки, който е влезнал в залата е видял, че спортът е метод за превъзмогване на разликите ", приключи баскетболистът на Левски.

В събота той и сътрудниците от четирите клуба по баскетбол на колички в България ще стартират присъединяване си в Първия шампионат от Четвъртото Държавно състезание в зала " Меден рудник " в Бургас.

basketball.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР