България ще бъде с 16 борци на Световното първенство до

...
България ще бъде с 16 борци на Световното първенство до
Коментари Харесай

Националите ни се надяват да зарадват България със злато от Мондиала по борба до 23 години

България ще бъде с 16 борци на Световното състезание до 23 години в Букурещ от 12 до 18 ноември.

В класическия жанр на тепиха ще излезе Айк Мнацканян (72 кг), който завоюва бронз на Мондиала за мъже в Унгария предишния месец. За натурализирания у нас арменец това ще бъде едвам второ съревнование за България.

" Жаден съм за победи. Цяла година не съм се борил, до момента в който чаках български паспорт. Имам потребност да натрупам опит и с треньорския щаб преценихме, че е добра опция международното в Букурещ. В Унгария не съумях да взема купа, малко не ми стигна. Но в този момент се надявам да развеселявам България със злато ", сподели Айк Мнацканян.

Сребърните ни медалисти Биляна Дудова и Кирил Милов, които също имат право да вземат участие, ще пропуснат шампионата. От треньорските щабове са решили да им дадат отмора. През този сезон Дудова стана два пъти европейска шампионка - при дамите и девойките до 23 година, а след това взе и сребро на международното за дами.

При дамите до 23 година ще бъде с три представителки в Букурещ. Сред тях са София Георгиева, сребърна медалистка от Евро 2018 за същата възраст, както и Виктория Бобева, трета на европейското за дами и девойки.

В свободния жанр старши треньорът Валентин Ангелов залага напълно на млади състезатели. В състава е Микяй Наим, който на мондиал 2017 до 23 година завоюва сребро. На шампионата ще има и български арбитър - Светлен Генчев.

 До върха!
До върха!

От дребното Мъдрево, до международния връх: Пътят на триумфа за Тайбе Юсеин
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР