България ще бъде представена на Зимната олимпиада в Пекин от

...
България ще бъде представена на Зимната олимпиада в Пекин от
Коментари Харесай

Поне 20 спортисти изпращаме в Пекин

България ще бъде показана на Зимната олимпиада в Пекин от най-малко 20 спортисти, заяви Екатерина Дафовска, член на Изпълкома на БОК и президент на БФ Биатлон. Досега имаме извоювани квоти в биатлона - 4 мъже и 4 дами, алпийските ски - 2 мъже и 1 жена, ски-бягането - 1 мъж, ски-скоковете - 1 мъж, сноуборда - 1 мъж, и във фигурното пързаляне - 1 жена. Квалификационните надпревари не престават до началото на януари. Надеждите са да бъдат извоювани още квоти в алпийските ски - 1 мъж, в ски-бягането - 1 мъж, в шейните - 1 мъж и 1 жена, както и в шорттрека - 1 жена, добави първата и единствена наша олимпийска зимна шампионка.

Оргкомитетът на Зимната олимпиада в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски комитет дадоха брифинг и срещнаха представители на 21 родни медии с подготовката, организацията и упованията за идния световен състезателен конгрес. От 4 до 20 февруари столицата на Китай ще стане сцена на блестящи спортни борби и първият град, приел летни и зимни Игри.

Посланик Дун Сяодзюн посочи смисъла на Олимпиадата в Пекин както за китайския народ, по този начин и за международната общност. Представители на Организационния комитет срещнаха медиите с детайлности към спортните обекти и тяхното бъдеще, зелената стратегия на Игрите, превоза, настаняването, културната стратегия - всичко под мотото " Заедно за бъдещето ". Специално внимание бе обърнато на здравните ограничения.

В олимпийското село в Пекин, където се организират надпреварите на лед, ще бъдат настанени спортистите ни от фигурното пързаляне и шорттрека. В другите две села в планината - в Йенцин ще са българските състезатели в алпийските ски и шейните, а в Джандзяку - спортистите от биатлона, ски-бягането, ски-скока и сноуборда, сподели още Дафовска

Подготовката за всички надпревари е приключена. 12-те стадиона изцяло дават отговор на условията на Игрите и са минали узаконяването на съответните интернационалните спортни организации. Трите олимпийски села, както и основният медиен център, са въведени в употреба. Успешно са извършени 11 тестови надпревари.

" КОВИД-19 е най-голямото предизвикателство, пред което сме изправени. Здравето на всички участници е преди всичко. Затова формулирахме повсеместен проект за предварителна защита и надзор на епидемията по време на Олимпиадата. Практиката на тестовите надпревари демонстрираха, че ограниченията са ефикасни. Очакваме с неспокойствие да посрещнем спортистите и имаме вяра, че ще предоставим допустимо най-хубавите условия. Убедени сме, че Пекин - първият двоен хазаин на Олимпийски игри, ще показа безвредно и прелестно олимпийско събитие ", споделиха от оргкомитета на Пекин 2022.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР