България ще бъде домакин на Южна Африка в мача от

...
България ще бъде домакин на Южна Африка в мача от
Коментари Харесай

България посреща Южна Африка за Купа Дейвис

България ще бъде хазаин на Южна Африка в мача от Световна група II на шампионата за Купа "Дейвис ". Това отреди изтегленият преди минути чоп за второто равнище на международното отборно състезание по тенис за мъже.

Мачовете в него ще се проведат в интервала 16-18 септември 2022 година Това ще е трета среща на отбора ни с южноафриканците, като националите ни към момента нямат победа против този противник. В първия дуел през 1993 година губим с 1-4 на клей кортовете на Търговска колегия "Левски " в София, а във втория през 2019 година отстъпваме със същия резултат на корав корт в Кейптаун.

"Последния път загубихме от тях, тъй че сигурно няма да е елементарен мач - разяснява капитанът на българския народен тим Валентин Димов пред уеб страницата на БФТ. - Познаваме състава на Южна Африка, имат доста мощни тенисисти. Но пък фактът, че ще сме домакини, много трансформира нещата. Още повече че най-вероятно ще играем на клей в България, а там мачът ни беше на хард. Всъщност техните играчи са доста по-добри на твърда настилка. Така че считам, че това ще са главните разлики. Несъмнено сложен конкурент, само че не и неизпълним. "

Останалите вероятни съперници на България бяха Уругвай, Ливан, Литва, Боливия, Тайван, Словения, Тунис, Дания, Полша, Барбадос и Доминиканската република.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР