България ще бъде домакин на турнир от първи кръг на

...
България ще бъде домакин на турнир от първи кръг на
Коментари Харесай

България приема евроквалификация по волейбол за мъже под 17 години

България ще бъде хазаин на шампионат от първи кръг на европейските квалификации за мъже под 17 години (състезатели, родени след 1 януари 2007 г.)

Надпреварата е от 18 до 22 януари в София. Младите ни национали, водени от Андреа Буратини, ще се изправят против Турция, Сърбия, Румъния, Гърция, Англия и Финландия. (Резултатите от мачовете с последните две страни не се зачитат за крайното класирането на тимовете от балканския регион)

Само първенецът взима директна квота за Европейското състезание през 2023 година в Черна гора. Останалите балкански страни играят на спомагателни квалификации. Според показаните резултати в срещите с балканските тимове, един всред Англия или Финландия също добива право за присъединяване във втори кръг.

Националките на България под 17 години (състезателки, родени след 1 януари 2007 г.) ще вземат участие на евроквалификация в Турция. Турнирът е от 18 до 22 януари в Анкара. Съперници на България са домакините, Румъния, Гърция, Черна гора, Молдова, Косово. Старши-треньор на тази селекция е Владислав Тодоров.

Само първенецът взема квота за Евроволей 2023 в Унгария и Сърбия. От останалите тимове четири отиват на втори кръг.

Разширените сформира на двата тима би трябвало да бъдат оповестени най-късно до 16.12.2022 година




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР