България ще бъде домакин на три кръга от волейболната лига

...
България ще бъде домакин на три кръга от волейболната лига
Коментари Харесай

Във волейболната лига на нациите – България домакин на 3 кръга

България ще бъде хазаин на три кръга от волейболната лига на нациите следващата година, разкри вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев. Два от тях са при мъжете, а един – при дамите.
„ Градовете към момента не са дефинира – съобщи за „ Труд “ той. – Всичко зависи от ангажираността. Който покаже, че най-вече желае да бъде хазаин, ще получи това право. Възможно е и двата шампионата при мъжете да са на едно място. Тепърва ще решаваме. “
Първото ни домакинство на „ лъвовете “ ще е от 14 до 16 юни. Тогава у нас ще гостуват Япония, Италия и Австралия. След това одобряваме и последния кръг (28-30 юни), когато се обрисува да е изключително с напрежение. В България ще дойдат тимовете на две страни в извънредно обтегнати връзки – Съединени американски щати и Иран. Четвъртият отбор е Сърбия. Националите ще започват в Лигата на нациите на 31 май в Аржентина. Там с изключение на „ гаучосите “ ще играят още Португалия и Канада. Единствено България, Китай, Иран и Бразилия получиха по две семейства за 2019-а в шампионата, който размени Световната лига.
При дамите откриваме на наша земя надпреварата. Между 21 и 23 май ще гостуват Япония, Белгия и Съединени американски щати. Според регламента на интернационалната федерация кръговете при дамите ще се играят в дните вторник – четвъртък, а при мъжете дуелите от петък до неделя.
„ За нас е голям триумф, че заслужихме правото да бъдем домакини на три кръга от лигата на нацията и съм уверен, че ще се представим на най-високо равнище “, подсигурява Любо Ганев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР