България ще бъде домакин на Седмата среща на държавните и

...
България ще бъде домакин на Седмата среща на държавните и
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на Седмата среща на върха 16+1 през 2018 г.

България ще бъде хазаин на Седмата среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през 2018 година Такава договореност беше реализирана по време на пленарните диалози в границите на Срещата на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която се организира в Будапеща, заяви пресслужбата на Министерски съвет.

 © Българска телеграфна агенция
Признателен съм на премиера Ли Къцян, на министър-председателя Виктор Орбан, на всеки един от моите сътрудници за поддръжката им България да бъде хазаин на идната среща на върха по самодейността " 16+1 ", сподели министър председателят Бойко Борисов.
Бойко Борисов, министър председател на България: Инвестициите от Китай тъкмо дават отговор на това, което постоянно съм казвал, че ще е от изгода за Балканите - инфраструктурните планове. Сега в Китай при тази дълготрайна вероятност за работа желаят да стартират тези планове, за които сме говорили. Мисля, че нещата сега са доста действителни. На 6-и и 7-и ще проведем договаряния за финансиране на кулоар № 8. Китай доста интензивно приказва за вложения, говорили са и с Ципрас за това.
Борисов разяснява и присъединението на Турция към Европейски Съюз.
Бойко Борисов, министър председател на България: С Виктор Орбан имаме доста тематики - говорихме за кохезионната политика. Говорихме си и за източното партньорство, че още доста страни от Източна Европа би трябвало да седнат на масата за договарянията. На едно мнение сме, че би трябвало да мислим за сходно на Брекзит съглашение единствено с Турция. То да уреди всички противоречиви тематики. На всички ни е ясно, че Турция няма да се причисли към Европейски Съюз.

С президента Ердоган може да приказваме за скоростен трен Будапеща - Скопие - София - Истанбул. С общи старания имаме късмет освен да ни виждат, само че и да реализираме действителни резултати, добави той.

Премиерът уточни, че годината, която стартира, е знаменателна за страната ни поради и първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.
" Високата степен на готовност и мотивираност на държавното управление, произлизащи от организацията на Председателството, ще допринесат и за подготовката и обезпечаването на едно сполучливо домакинство на Седмата среща на върха " 16+1 " в София ", счита Борисов.
Той напомни, че през 2018 година България ще бъде хазаин и на друга основна демонстрация в границите на " 16+1 " - срещата в Пловдив на локалните водачи. Важни събития ще бъдат проведени и по линия на Центъра за поощряване на съдействието сред страните от ЦИЕ и Китай в селското стопанство в София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР