България ще бъде част от Шенген най-късно до октомври следващата

...
България ще бъде част от Шенген най-късно до октомври следващата
Коментари Харесай

Радев: България ще бъде част от Шенген най-късно до октомври


България ще бъде част от Шенген най-късно до октомври идната година, отговори на въпрос на " Хоризонт " президентът Румен Радев.

Преди това министър председателят на Нидерландия Марк Рюте сподели пред български публицисти, че това може да стане още през лятото.
 
Веднага по-късно Румен Радев разяснява: " Най-късно октомври – това е най-късната дата и цел, която си слагаме и за която имаме към този момент все по-голяма поддръжка. Ние, несъмнено, ще създадем всичко допустимо, този период да се ускори…Зависи доста българският парламент дали ще одобри два значими закона в този момент, януари месец. За отговорност на основния прокурор и антикорупционния закон ".
 
 
На въпрос на " Хоризонт " за съответна дата, президентът отговори:  " В непрекъсната връзка сме с премиера Марк Рюте. Най-важното е, че идната година България ще влезе в шенгенското пространство. Това е, което досега към този момент в действителност реализираме, работейки с Нидерландия и с Австрия. Наистина и на този съвет ние с президента на Румъния ще повдигнем още веднъж въпросът за Шенген ", уточни още президентът. Радев съобщи още, че ще даде повече време на втората политическа мощ, с цел да се опита да сформира държавно управление, откакто ГЕРБ към този момент получи в допълнение време.
 

" Всички сме уверени, че България би трябвало да има постоянно държавно управление и всички виждаме какъв брой мъчно е да се сформира такова държавно управление. Затова всеки опит в тази тенденция насърчаван. Първата политическа мощ получи в допълнение време в тази доста фрагментирана политическа настройка. Допълнително време за обсъждане и сформиране на кабинет. В тази обстановка е редно и втората политическа мощ да получи някакво в допълнение време, стига желанията за сформиране на държавно управление да са откровени и това време да се употребява както за сформиране на държавно управление, по този начин и за приемане на значими закони, а не за предизборна пропаганда ", сподели Радев в Брюксел, където е за присъединяване в Европейския съвет.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР