България се закотви на последното място в група А на

...
България се закотви на последното място в група А на
Коментари Харесай

България все още има шансове за класиране на Евро 2020

България се закотви на последното място в група " А " на квалификациите за Евро 2020, само че към момента има късмет да се класира за шампионата идващото лято. Причината за това е положителното показване на " трикольорите " в шампионата Лига на нациите, който обезпечава допълните четири квоти за шампионата на Стария континент, написа " Сега ".

Воденият тогава от Петър Хубчев тим приключи на второ място в група 3 от Лига С и заеха 5-о място в трета дивизия и общо 29-о в общото класиране.

Поради комплицирания правилник за установяване на участниците в плейофите за Евро 2020, тази позиция може да бъде от основно значение за България.

В тях ще вземат участие по четири тима от всяка дивизия на Лигата на нациите (Лига А, Лига В, Лига С и Лига D), които не са си обезпечили класиране през квалификациите. Запазени места в плейофите имат четирите спечелилия в групите на всяка от дивизиите. Ако те обаче се класират за Европейското през квалификационния цикъл, то местата им се заемат от приключилите на второ място тимове.

Към днешна дата " лъвовете " имат право на присъединяване в плейофите на Лига С дружно с отборите на Норвегия, Сърбия и Израел.

Регламентът на самите спомагателни пресявки планува четири обособени минитурнира, всеки от които ще излъчи по един финалист на Евро 2020. Плейофите на Лигата на нациите ще се проведат през март 2020 година В полуфиналите ще се срещнат най-високо класираният против най-ниско класираният и вторият против третият. Победителите ще се срещнат за установяване на участника на Евро 2020.
 България към този момент тренира в Ирландия
България към този момент тренира в Ирландия

Във вторник " лъвовете " ще играят контрола с домакините
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР