България се води демократична държава, част от Европейския съюз. Въпреки

...
България се води демократична държава, част от Европейския съюз. Въпреки
Коментари Харесай

България - страната, в която премиерът е недостъпен дори за депутатите

България се води демократична страна, част от Европейския съюз. Въпреки това министър председателят ѝ е недосегаем освен за публицистите, само че и за депутатите, въпреки болшинството в Народното събрание да е негово. В приключващия трети премиерски мандат Бойко Борисов стъпва в Народното събрание допустимо най-рядко, а през последните месеци – изобщо.

" С наслаждение ще пристигам всякога в Народното събрание (...) Ако няма да е единият ден, ще дойда на другия сигурно ", зарече се Борисов в пленарната зала преди съвсем три години. Единственото му изискване беше да не го викат " истерично ". Тогава ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ) пое " уговорката да го кани общително ".

Оказа се, че и Борисов, и Караянчева просто са си правили " вятър на устата " (бел.ред – ).

Статистиката демонстрира, че от началото на мандата на кабинета " Борисов 3 ", опозицията е направила общо 68 публични опита да извика премиера в Народното събрание по разнообразни мотиви.

Успешни са били тъкмо 13 . Толкова пъти Борисов се е явявал в Народното събрание през последните съвсем 4 години, с цел да дава отговор на въпроси и питания или с цел да бъде изслушван по искане на националните избраници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР