България се стреми да затвърди позициите си в сектори с

...
България се стреми да затвърди позициите си в сектори с
Коментари Харесай

​Президентът Румен Радев посети Европейската космическа агенция в Париж​

България се стреми да затвърди позициите си в браншове с висока добавена стойност в науката и стопанската система, като информатиката, електрониката и развиването на медицината и партньорството с Европейската галактическа организация е стъпка за постигането на тази цел. Това съобщи президентът Румен Радев, който посети през днешния ден Европейската галактическа организация (ЕКА) в Париж и беседва с генералния шеф на Организацията Йохан Вьорнер. В срещата взе участие и шефът на Българския галактически институт към Българска академия на науките професор Петър Гецов, заяви президентската пресслужба.

 © Българска телеграфна агенция
Засиленото съдействие на страната ни с Европейската галактическа организация ще сътвори и повече благоприятни условия и професионални вероятности за българските учени, инженери, студенти и академични професори, като обезпечи финансова и материална поддръжка за националните и интернационалните научни и приложни планове. " България има стабилен теоретичен капацитет, нужния опит и обичаи в тази сфера, и имаме вяра, че нашият принос към задачите на Агенцията, може да се увеличи ", уточни на срещата президентът.

Генералният шеф Йохан Вьорнер показа пред българския държавен глава работата на Агенцията и оцени високо приноса на България в проучването на космоса и съдействието с Българския галактически институт. България има статут на европейска кооперираща страна, което дава на страната ни опцията да употребява инфраструктурата и услугите на Европейската галактическа организация за реализирането на своите национални галактически планове. ЕКА ще обезпечи достъп и на български студенти до младежките стратегии на Агенцията, като Йохан Вьорнер одобри поканата на президента Радев да посети страната ни за разпространение на нейната активност.
 За какво разговаряха Румен Радев и Еманюел Макрон в Елисейския замък? За какво разговаряха Румен Радев и Еманюел Макрон в Елисейския замък?
Отбраната, икономическото съдействие и образованието са трите области, в които България и Франция ще развиват двустранните си връзки. Това посо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР