България се стреми да постигне националната цел 27,9 % от

...
България се стреми да постигне националната цел 27,9 % от
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: До 2030 г. 27,9% от енергийното потребление в България ще е на възобновяема енергия

България се стреми да реализира националната цел 27,9 % от крайното брутно ползване до 2030 година да бъде сила от възобновими източници . “ Това показа Теменужка Петкова , някогашен министър на енергетиката, през днешния ден по време на интернационалния конгрес, отдаден на ВЕИ промишлеността, в София – „ “.

Г-жа Петкова разяснява още: „ Основният фокус на закона, който ние приехме в българския парламент, е да понижим административната тежест във връзка с вложителите, които желаят да развиват производството на ВЕИ. Предвидена е опция за основаване на центрове за контакти, предоставящи цялостна информация за създаване на ВЕИ, както и енергийни общности, които ще дават опция на инсталатори и битовите консуматори да вземат участие в производството, потреблението и продажбата на непотребната за тях електрическа сила. Това е една доста добра стъпка напред към развиването на зелените технологии “.

Сред формалните посетители на събитието и представители бяха още Николай Павлов , заместник-министър на стопанската система и промишлеността, Цветелина Пенкова , евродепутат, Цветан Симеонов , ръководител на УС на Българската търговско-промишлена палата, Ангелин Цачев , изпълнителен шеф на държавния Електроенергиен систематичен оператор (ЕСО), Благой Голубарев , член на Комисия за енергийно и водно контролиране (КЕВР), Мария Минчева , зам.-председател на Българска стопанска камара (БСК) и други.

„ “ е първото събитие в България, което ще сплоти институционалните и софтуерните достижения от бранша в Европа . Двудневната конференция се организира на 2-3 октомври в Inter Expo Center, като входът за събитието е свободен, а участниците могат да се срещнат с забавната стратегия и да се записват . Събитието се провежда от и

„ Be Renewable 2023 е среща на специалисти и практици, на визионери, които имат вяра, че бъдещето на силата е във възобновимите източници. На форума следва още да разгледаме новаторски технологии, устойчиви бизнес-модели и финансови решения. Ще се срещнем с европейски практики, които могат да бъдат сполучливо приложени у нас. Ще проучим по какъв начин да създадем и управляваме възобновими енергийни планове, като в това време се поддържа правдивост и екологична резистентност, “ сподели доктор инж. Веселин Тодоров, ръководител на съдружие „ Соларна Академия България “.

Ключовите тематики, които предстоят през втория ден на форума включват:
Енергийна и климатична дипломацияЕнергийни тържища и конкурентност на пазараЕлектромобилност и резистентен превоз: пътят към нулеви емисииЗеленият водород: нововъведения, капацитет и роля в енергийния преход
В конферентната част ще вземат участие и водещи компании от енергийния бранш в Европа , които ще споделят своите познания и опит в региона на устойчивите енергийни решения и по какъв начин те могат да бъдат сполучливо интегрирани в бизнес моделите на бъдещето. Основни сътрудници на събитието са – един от водещите производители на слънчеви панели, основан в Германия, с над 20-годишен опит на фотоволтаичния пазар, италианската компания, която е интернационален водач в областта на създаването на програмен продукт, автоматизацията, роботиката и възобновимата сила, както и, които са водач на пазара на осведомителни и информационни технологии в България, с поддръжката на Huawei.

Сред сътрудниците на форума са още испанската компания – производител на фотоволтаични модули с над 25-годишна история в грижата за планетата и произвеждането на чиста сила за бъдещите генерации, както и българската платформа за зелени парктики, която има за цел цялостната промяна и развиване на на Югозападния въглищен район в България.

Събитието се организира с медийната поддръжка на Българска телеграфна организация, в. Телеграф, в. Труд, Фокус, Banker.bg, Kaldata.com, Economic.bg, ESG News, Novinite.bg, Econ.bg, 3e-news.net, Energy-review.bg, PowerIndustry-Bulgaria.bg, Dir.bg, Economy.bg, Mediapool и Code Health TV .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР