България се справя много добре с кризата на фона всички

...
България се справя много добре с кризата на фона всички
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: България е 3 пъти по-добра от целия ЕС от гледна точка на дефицит

България се оправя доста добре с рецесията на фона всички останали страни и членки на Европейски Съюз и освен. Това посочи по Българска национална телевизия министърът на стопанската система.
Говорейки за здравна рецесия най-важното е, че България в действителност беше наранена с 8,5 % спад през второто тримесечие на тази година от позиция на Брутния вътрешен артикул. На фона на Европейски Съюз ние сме с 5-6 пункта по-добре. сподели, че българската стопанска система е на доста високо равнище и че ограниченията, които се одобряват от държавното управление са извънредно съответни. Дори МВФ ни предизвиква да бъдем още по-активни в тази политика, която изпълняваме, сподели още Лъчезар Борисов.
По думите му ограниченията всяка една мярка изисква време и подготовка. В момента България е извънредно дейна. Само през последните месеци и от началото на рецесията Министерството на стопанската система дружно с Министерството на труда и обществената политика са вложени над 1 милиарда лв. в българската стопанска система.
 Ще продължи ли отдалеченото образование за учениците в София? Ще продължи ли отдалеченото образование за учениците в София?
" Иска ми се, в случай че се постанова отдалечено образование, то да бъде краткотрайно. Ако обстановката го разреши, проектът ни е след 2 седмици поетапно д...
Близо 500 милиона са вложени по мярката 60/40, към 200 милиона са вложени в нашия бизнес, над 200 милиона лв. са вложени по Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност ". Вчера Министерството на стопанската система е подписало 12 контракта за поддръжка на български вложители за над 10 млн. лв. по линия на осигуровки и още няколко контракта по линия на общини за поддръжка на инфраструктурата, съобщи Лъчезар Борисов.
В момента нашите ограничения работят. МВФ регистрира, че се оправяме и че имаме доста мощни буфери, т.е имаме имунитет към тази рецесия, посочи министърът на стопанската система.
" България е три пъти по-добра от целия Европейски Съюз от позиция на недостиг и към 4 пъти по-добра от позиция на дълг и това е нашият мощен буфер, тъй като българската стопанската система беше готова за по този начин рецесия ", аргументира се Лъчезар Борисов.
В идващите седмици Министерството на стопанската система ще влага още 330 милиона лв. по наличните процедури. За междинни предприятия - към 200 милиона ще стигнат до българската стопанска система. Още 68 млн. лв. - за процедурата за индустриален потенциал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР