България се присъединява към страните от Г-7 в и се

...
България се присъединява към страните от Г-7 в и се
Коментари Харесай

България се ангажира да подкрепя безопасността на Украйна дългосрочно заедно с Г-7

България се причислява към страните от Г-7 в и се ангажира да оказва дълготрайна поддръжка на Украйна в региона на сигурността.

Правителството взе в сряда решение за присъединение на България към декларацията, която стопански най-големи страни оповестиха на 12 юли. Групата на Г-7 включва – Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция, Япония.

Към декларацията тогава се включиха още Европейския съвет и Европейската комисия. След това се причислиха Белгия, Чехия, Гърция, Дания, Финландия, Исландия, Ирландия, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Румъния, Испания и Швеция, като описът продължава да се уголемява.

Страните от Г-7 оповестиха рамката за съдействие, като форма на гаранции за сигурността на Украйна. Това се случи на фона на отхвърли на страните от НАТО да вземат решение за покана към Украйна да се причисли към Алианса след войната или да дефинират период за отправяне на покана.

Премиерът на Англия Риши Сунак заяви тогава във Вилнюс, че рамката планува всяка страна от Г-7 да подписа двустранно съглашение с Украйна с цел да ѝ помогне да укрепи армията си в дълготраен проект.

Така всички страни подписали декларацията на Г-7 се ангажират да се обезпечи повече военно съоръжение за Украйна, да се усили и форсира шерването на разследваща информация, да се ускори поддръжката за отбрана от хакерски атаки, разширение на стратегиите за образование, да се развие индустриалната база на Украйна...

" С присъединението България се ангажира да оказва политическа и практическа поддръжка на Украйна, която с опълчването си на съветската експанзия способства директно и за отбраната на свободата, сигурността и суверенитета на всички европейски страни-членки ", оповестиха от държавната пресслужба.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР