България се присъединява към искането на Полша, Румъния, Словакия и

...
България се присъединява към искането на Полша, Румъния, Словакия и
Коментари Харесай

Искаме подкрепа за инфраструктура от ЕК заради транзита украинско зърно

България се причислява към настояването на Полша, Румъния, Словакия и Унгария за европейска помощ за инфраструктурата, поради директния превоз на украинско зърно. Това стана ясно на извършена през днешния ден онлайн среща с министрите на земеделието на 5-те страни членки, в която взе участие министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

„ Ясно би трябвало да се съобщи, че България се нуждае от сериозна поддръжка за инфраструктурата, защото тя не може да поеме тежкия трафик по основаните коридори за пренос на украинско зърно “, акцентира министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.
Той посочи, че дружно с Министерство на превоза и известията и Министерство на районното развиване и благоустройството ще се работи по разбор на потребностите от вложения в транспортната инфраструктура, обвързвана с преноса на украинско зърно през България.

„ България поддържа позицията, изразена от петте страни за удължение периода на възбраната за импорт на украински артикули до края на годината. Петте страни упорстват за еластичност на листата на неразрешените артикули за импорт. Фокусът на България е върху три съответни продукта слънчоглед, нерафинирано олио и изсъхнало мляко, уточни още министър Кирил Вътев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР