България се присъедини към Европейския алианс за батерии. Алиансъте институция,

...
България се присъедини към Европейския алианс за батерии. Алиансъте институция,
Коментари Харесай

България се присъедини към Европейския алианс за батерии

България се причисли към Европейския алианс за акумулатори. Алиансъте институция, основана от Европейската комисия за да върне основни производства в Европа.

С присъединението си страната ни ще стане част от промишленост, която се чака да генерира годишни доходи на стойност 250 милиарда евро от 2025 година нататък, която е обвързвана с технологиите за декарбонизация – системите за предпазване на сила и електромобилност, където 100% от производството отива за експорт.

По думите муАлиансът способства за затвърждаването на Европа като водач в постигането на климатично неутрална стопанска система.

Според Радев амбициозните цели могат да се реализиран с сливане на капацитета на всички страни членки.По думите му присъединението отключва пред страната ни нови хоризонти пред българската просвета, нововъведения и промишленост.

Румен Радев посочи, че България ще заеме значимо място в този Алианс и в този бранш на европейската промишленост, само че освен със своя човешки и промишлен капитал.

Вицепремиерът Атанас Пеканов добави, че индустриалната политика не е лесна. По думите му да сме на международната карта по нови технологии ще докара до нови работни места, с високи заплати, които да да подсигуряват по-бързото развиване на страната ни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР