България се превръща в проблематична страна, която спъва процесите на

...
България се превръща в проблематична страна, която спъва процесите на
Коментари Харесай

Кючюк: България се превръща в проблематична страна, спъваща развитието на ЕС

" България се трансформира в проблематична страна, която спъва процесите на развиване на Европейски Съюз. Нямаме място в това пространство на спъващите, имаме място в пространството за развитие - да залагаме дневен ред, да постановяваме разнообразни гледни точки, които да създадат Европейски Съюз доста по-ефективен и той да работи и за българския народен интерес. Една от тематиките, които България трябваше да лидира, е обвързвана с разширението на Европейски Съюз и с това по какъв начин Албания и Северна Македония да бъдат част от него ".  

Това сподели в изявление за БНР Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е, евродепутат от " Обнови Европа ", член на Външната комисия в Екологичен потенциал и докладчик за Северна Македония, съпредседател на АЛДЕ.

Той акцентира изрично, че не поддържа концепцията РСМ и Албания да бъдат разграничени в преговорния развой, тъй като това в допълнение ще усложни интернационалния образ на България.

Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е определи предложението на Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз като най-хубавото за България, което е имало до момента:

" Дали то ще бъде признато от София и Скопие е различен въпрос.... Категорична неточност беше въпросът да се трансферира като парещ картоф в Народното събрание. Позицията на България трябваше да бъде изкована от Министерския съвет, както е по Конституция - външната политика се моди от Министерски съвет, а не от Народното събрание ".

По думите на евродепутата наложително е било да има единение на мнението на ръководещата коалиция, която не е съумяла да откри консолидация в себе си, и включването на опозицията е било неглижирано.   

Ако България одобри позиция по предлагането за РСМ, към този момент политическият напън няма да е върху нея, а ще се търсят други механизми за налагане на едно или друго предложение, изясни Кючюк и добави:

" България ще има позиция, тъй като не може по този въпрос две години да не съумяваме да имаме обща позиция. Много неуважително ще е и към Европейски Съюз, в случай че страната ни не успее да излезе с ясна физиономия по какъв начин го вижда този въпрос. В предлагането има много положителни гаранции и за решаването на тежките проблеми от предишното, и за отварянето на старите прочувствени въпроси, както и за правата на българите - те намират своите гаранции по европейски метод ".

Евродепутатът разяснява решението на Европейския съвет за предоставяне на Украйна и Молдова статут на страни кандидатки за участие в Европейския съюз, като уточни, че това е мощен политически сигнал. Той посочи, че не позволява двете страни да изпреварят в договарянията РСМ и Албания.

Във връзка с появяването на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски в пленарната зала за гласуването на вота на съмнение и на митингите към постройката на Народното събрание, Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е изрече мнение, че това не би трябвало да изненадва никого, тъй като Пеевски е депутат и е участвал и на други диспути и основни гласувания в това Народно заседание.

" Нетърпимостта на обществото към държавното управление е толкоз огромна, че събира представители на разнообразни партии. Ако приказваме за политическо единодушие, изрично не може да има нито единодушие, нито единодушие с партии, които не поделят нашите хрумвания и полезности. Как Движение за права и свободи и " Възраждане "? Какво да правят ДПС и " Възраждане " на едно място? Ние сме декларирали правото на митинг, евентуално и " Възраждане " са декларирали митинг. Пакетирането на Движение за права и свободи с " ИТН ", което върви услужливо по медиите, желая да бъде развенчано ", съобщи още евродепутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР